torsdag 3 maj 2018

Nordnet Robosave vs. Avanza Auto - sex månader

I vanlig ordning så är jag sent ute med min uppdatering av RS vs AA, riktigt sent ute denna gång men det har sina anledningar. Här kommer hur som en halvårsuppdatering av robotslaget i form av två bilder, notera även grafen för OMXS30. Om större intresse finns för hur jag gått tillväga finns så föreslår jag lektyr i form av tidigare publicerat inlägg.

När detta skrivs (13:25) den 3:e maj 2018 så är värdeutvecklingen sedan 2017-10-10 för de två enligt följande:
 • Nordnet Robosave +11,21 %
 • Avanza Auto +10,69 %
Nordnets robot snubblar därmed över mållinjen något hårstrå före Avanzas dito efter sex månader in action. OMXS30 har under samma tidsperiod (2017-10-10 fram till idag) inte roat sig med mycket positivt utan landar på -3,99 %. Nu borde jag väl kanske jämföra med något annat vettigare index, SIXRX månne? Någon som har synpunkter på detta? Förslag emottages tacksamt.

PS. Bilderna visar som sagt hur de två robotarna presterat fram till 2018-04-10, inte fram till dags dato. En del har ju hänt de senaste 3½ veckorna så tänk på det innan ni jämför siffrorna ovan med graferna nedan. :)

2 kommentarer:

 1. Kul. Ska bli spännande att se om det skiljer sig på längre sikt.
  /Pappa betalar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kör ett år till att börja med. Vette katten om avgifterna är värd besväret eller om jag hade kunnat lyckas lika bra själv med diverse fonder. Problemet är väl att sälja av när det går söderut, jag är alldeles för dålig på det i dagsläget. Robotarna verkar dock göra det - iaf Nordnets Robosave. Avanza Auto kanske gör det i form av dolda ändringar i själva fond-i-fonden som ju är vad den roboten är. Mindre lätt att se vad den dock gör för oss slutanvändare. Alla transaktioner Robosave gör syns ju som vanliga transaktioner hos Nordnet.

   Radera